LOGIN TWIZZIT      |      CONTACT

 

 

Nieuws

 

PUBLIC REALITIONS COMMISSIE ZOEKT:

 

 

Nieuwe maatregelen van 27 juni 2021

 

DE VLAAME EN NATIONALE OVERHEDEN:

Vanaf 27 juni gelden volgende richtlijnen (raadpleeg het basisprotocol sport en corona voor een volledig overzicht):

  • Er kan opnieuw onder normale omstandigheden gesport worden. Er gelden geen limieten meer op het aantal sporters en er kan contact gemaakt worden, voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Dit geldt zowel voor sporten in georganiseerd, als niet-georganiseerd verband;
  • Enkel voor de deelnemers aan sportkampen geldt nog een limiet, vanaf 25 juni is dit maximum 100 deelnemers, vanaf 30 juli is dit maximum 200 deelnemers
  • De densiteitsregels (30m²/10m²) ter reductie van de capaciteit van sportinfrastructuur zijn niet langer verplicht. Ze kunnen wel een nuttige beheersmaatregel zijn, indien de indoor infrastructuur over beperkte ventilatiemogelijkheden beschikt.
  • Overnachtingen zijn toegelaten bij sportkampen
  • Kleedkamers en douches mogen opnieuw open. We adviseren hier wel nog om optimale ventilatie te voorzien of wanneer dit niet mogelijk is om de capaciteit te beperken. Hou bij de heropening rekening met de nodige procedures ter preventie van legionella;
  • Horeca-activiteiten bij sporttrainingen en -wedstrijden kunnen indien gewenst volgens het take-away principe worden georganiseerd.
  • Voorinschrijven bij sportactiviteiten wordt nog sterk aanbevolen, maar is niet langer verplicht. 

DE STEDELIJKE EN GEMEENTELIJKE OVERHEDEN VAN SINT-NIKLAAS EN BEVEREN:

We bezorgen u graag nog eens een overzicht van de (versoepelde) coronamaatregelen voor de sportsector. Deze maatregelen gingen in voege op 27 juni. 

. Er kan opnieuw onder normale omstandigheden gesport worden. 

Voor sportkampen geldt een limiet van maximum 100 deelnemers. Vanaf 30 juli zou dit 

opgetrokken worden naar maximum 200 deelnemers. . Indoor sportinfrastructuur moet voldoende geventileerd worden. 

. De veilige capaciteit van een zaal is bepalend voor het aantal toegelaten deelnemers, de capaciteit van de gemeentelijke sportzalen werd vastgelegd: In alle binneninfrastructuur blijft de mondmaskerplicht van de ingang tot de sportruimte.. : 

o Kleine dojo geen toeschouwers. Kleine dojo Beveren: maximum 10 deelnemers. 

o Gevechtsporthal: maximum 25 deelnemers per deel, geen toeschouwers toegelaten

o Grote dojo Beveren: maximum 30 deelnemers, geen toeschouwers toegelaten 

Overnachtingen zijn toegelaten bij sportkampen. De regels voor kampen volgen later. 

Kleedkamers en douches mogen opnieuw open. Voorzie wel nog een optimale ventilatie of beperk de capaciteit als dat niet mogelijk is. Spoel de leidingen van sanitaire instellingen voldoende om legionella-besmettingen te voorkomen. 

  • Voorinschrijven bij sportactiviteiten worden nog sterk aanbevolen, maar zijn niet langer verplicht. Saigen vzw blijft dit nog volhouden tot er een volledig opheffing is van de Covied 19 maatregelen.

 

PRIVACYVERKLARING

 

 © 2019, website powered by Twizzit.com