Visie en missie

Over ons

Visie en Missie: Kind-Centrische Ontwikkeling

Onze Visie: Wij plaatsen het kind in de kern van onze benadering, met ruimte voor zowel competitie als recreatie. Onze inspanningen zijn gericht op het technisch, motorisch en mentaal ontwikkelen van elk kind, terwijl we de individuele eigenschappen, leeftijd en geslacht in acht nemen.

  • Competitie: Wij bieden drie wedstrijddisciplines aan: Ju-Jitsu Fighting, Duo System (inclusief Tai-Jutsu en Ju-Jitsu), en Kata. Met een focus op Fair Play leren kinderen om te gaan met winst en verlies. Deelname is vrijwillig, maar we streven ernaar om competiteurs te stimuleren tot uitmuntendheid en maximale voldoening.

  • Recreatie: Tai-Jutsu wordt onderricht als zelfverdediging, met een wettelijke onderbouwing. We verdiepen ons in het technische aspect om individuele niveaus te verhogen en continue verbetering te waarborgen. Onze fundamentele filosofie is het bereiken van vaardigheidsmeesterschap, aangeduid door de verworven graad.

In zowel competitieve als recreatieve visie staat “budomentaliteit” centraal.

Kernwaarden:

  1. Tolerantie: We onderwijzen leden om de aangeleerde technieken alleen in uiterste nood (zelfverdediging) te gebruiken en benadrukken bovenal tolerantie. In conflictsituaties is communicatie de sleutel.

  2. Multiculturaliteit: Wij waarderen en vertegenwoordigen multiculturaliteit binnen onze vereniging, accepteren alle leden ongeacht hun etnische afkomst en moedigen iedereen aan om respect en tolerantie te omarmen.

  3. Wederzijds Begrip: Wij verwelkomen en ondersteunen leden van alle achtergronden, inclusief die met psychomotorische uitdagingen (zoals autisme, asperger, borderline, MPD, schizofrenie), en zorgen voor de nodige expertise op maat van het lid.

  4. Discipline: Wij bevorderen discipline bij onze leden, respecteren maatschappelijke hiërarchie en structuur, en stimuleren ontwikkeling in deze context.

Het welzijn en de gezonde ontwikkeling van het individu staan bij ons hoog in het vaandel en zijn onze hoogste prioriteit voor elke sporter in onze vereniging.