VZW SAIGEN

Het Japanse woord Saigen betekent feniks, de legendarische vogel die de heropstanding of de wedergeboorte symboliseert. In 1989 werd Saigen gekozen als naam voor onze sportvereniging die zowel een Tai-Jutsu als een Ju-Jitsu opleiding verzorgde. Nu is Saigen uitgegroeid tot een vzw met 3 verschillende afdelingen.

De vereniging werd op 15 november 1989 opgericht. De geestelijke vader en toenmalige voorzitter, Gino de Geest.

Sinds 2004 is vzw SAIGEN aangesloten bij de VJJF vzw (Vlaamse Ju-Jitsu Federatie vzw). Vermits Ju-Jutsu deel uitmaakt van de door Tai-Jutsu gebruikte technieken en deze krijgskunst wél wedstrijden kent, worden drie wedstrijddisciplines door vzw SAIGEN beoefent, nl. Duo Game Systems, Ju-Jitsu Fighting Systems en het Free Style Kata. En met veel succes, gezien de vele inter- nationale titels en podiumplaatsen die behaald zijn.

De feitelijke vereniging werden in 2010 omgevormd tot een vzw met alle wettelijke bepalingen en structuren die in een vzw organisme van toepassing zijn.

WIST JE DAT?

  • Iedereen heeft recht op 3 gratis lessen vooraleer zich definitief in te schrijven!
  • Deze krijgskunst geschikt is voor man en vrouw, jong en oud! Zo worden bijvoorbeeld specifieke technieken aangepast zodat ze jou beter zouden liggen.
  • Tai-Jutsu en Ju-Jitsu school vzw SAIGEN heeft een Ouderraad en Jeugdcommissie heeft regelmatig leuke activiteiten organiseert.
  • Dat al haar lesgevers een diploma bezitten van Sport Vlaanderen/VTS om te mogen lesgeven en dat deze lesgevers worden ondersteunt door onze Pedagogisch Commissie.
  • Tai-Jutsu beoefend wordt in een zwarte “Gi”. (Kimono is een lang kleed, meestal gedragen door dames)
  • De vzw, op aanvraag, initiatielessen geeft in zelfverdediging aan scholen, bedrijven, sportdiensten enz.
  • Er regelmatig lesgevers voor stedelijke- en gemeentelijke sportstages geleverd worden. En de VZW steun verleent aan evenementen (permanentie, security).